domingo, abril 13, 2008

L'Alicia, eliminada al Campionat d'Europa absolut

La nostra companya Alicia Alonso ha quedat eliminada després de disputar dos combats al Campionat d'Europa absolut que està tenint lloc aquests dies a Lisboa (Portugal), a la categoria de +78 kg.

Al primer combat, l'Alicia ha perdut per ippon davant Donguzashvili, representat de l'equip rus. El combat estava empatat (un koka cadascuna) quan, a 35 segons del final, la judoka russa ha projectat a la nostra companya obtenint un ippon.

Al combat de repesca, l'Alicia ha tingut com adversària l'italiana Torrenti, que ha derrotat la nostra companya per koka després d'un combat molt igualat.

Aquestes dues derrotes deixen fora l'Alicia de la possibilitat d'anar aquest estiu a Beijing, als Jocs Olímpics.

Són tristes notícies, però la nostra companya ha competit bé i tots estem orgullosos dels resultats obtinguts aquesta temporada, amb el Campionat d'Espanya absolut aconseguit a Madrid al gener destacant amb llum pròpia, el Campionat de Catalunya absolut, ... juntament amb l'habitual llarga sèrie de victòries a la que l'Alicia ens té ja tan mal acostumats.

La Selecció espanyola és de moment segona al medaller d'aquest campionat. Al moment d'escriure aquestes línies, Ana Carrascosa s'ha proclamat campiona a -52 kg., i a les categories de -57 kg (Fernández), -70 kg (Iglesias) i -73 kg (Kyoshi Uematsu) han obtingut la medalla de plata. Vanesa Arenas (-48) ha estat setena, Kenji Uematsu (-60) ha estat nové i Oscar Peñas i Sara Alvarez han fallat clarament, no quedant classificats als llocs d'honor. En quan es completin tots els resultats, sabrem quina serà la composició de la selecció a Beijing, però ja de moment sembla que no s'arribarà al nivell d'Atenes, on Espanya va estar representada a gairebé totes les categories.

ACTUALITZACIO: Resultats de la darrera jornada, composició de la selecció espanyola als Jocs Olímpics

La darrera jornada de l'Europeu ens ha deixat la cinquena medalla per la selecció nacional, un bronze aconseguit per Esther San Miguel a la categoria de -78 kg. David Alarza ha quedat cinqué a -90 kg, mentre que els nois a -100 (Ivan Vega) i més de 100 (Angel Parra) han quedat fora dels llocs d'honor.

Espanya ha quedat classificada a la quarta posició del medaller, signant una bona actuació colectiva, només darrera d'Holanda, França i la sorprenent selecció austriaca, que s'ha colat al mig de les grans potències europees. La selecció espanyola a Beijing la formaran els següents competidors:
Ana Carrascosa -52 kg
Isabel Fernández -57 kg
Leire Iglesias -70 kg
Esther San Miguel -78 kg
Oscar Peñas -66 kg
David Alarza -90 kg
Malament els nois, millor les noies, i poca gent. A Atenes Espanya pràcticament va enviar un equip complet i a Beijing no tindrem representació a més de la meitat de les categories.