martes, mayo 15, 2007

ALICIA ALONSO NO PODRÀ PARTICIPAR EN LA UNIVERSIADA PERQUE LA UPC ES VA OBLIDAR D'INSCRIURE-LA

Nota publicada pel nostre entrenador amb motiu dels esdeveniments del passat cap de setmana al voltant del Campionat d'Espanya Universitari:

El cap de setmana 12-13 de maig es va disputar a Madrid el Campionat d’Espanya Universitari. Alícia Alonso, representant de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i actual campiona d’Espanya 2006, 5a del mon a Moscú 2004 i 7a del mon a Corea 2006 representant a la seva universitat (UPC) no va poder participar en el certamen Nacional d’aquest any per que el responsable d’esports de UPC es va oblidar d'inscriure-la.

Alícia, que actualment està disputant circuït mundial, es va desplaçar a Barcelona per participar en el Campionat de Catalunya Universitari. Desprès de proclamar-se campiona de Catalunya 2007 estava a la espera del Campionat d’Espanya, però quina va ser la seva sorpresa quan en sol·licitar el pla de viatge el responsable màxim d’esports de la UPC (Ivo Clotet), aquest s’havia oblidat de la seva inscripció i com ja estava fora de plaç Alícia NO ha pogut participar.

El fet de no participar en aquesta competició la deixa fora de la Universíada que es realitzarà a Bangkok (Tailàndia) a l’octubre, a més a més no obtindrà els punts que li faciliten poder anar al circuït internacional i al mundial absolut que es realitza a Rio de Janeiro (Brasil) a principis de setembre.

En definitiva, la manca de professionalitat d’algunes persones han deixat fora de combat a la millor judoca catalana amb palmarès internacional.

Amb aquestes paraules volem denunciar aquest fet amb el recolzament del seu entrenador, director tècnic català i el president de la Federació Catalana que vam fer els impossibles per poder normalitzar la situació amb Ana Ruth (Consejo Superior de Deportes) i Vicente Cepeda (Seleccionador Nacional).

Tal i com ens comenta el seu entrenador, Héctor González, és indignant que s’oblidin d’inscriure a la única judoca que ha donat 5 medalles d’or nacionals, un 5è i un 7è del mon representant a la seva universitat, ha estat proclamada i premiada com a millor esportista catalana Universitària, però aquest combat l’ha perdut a les oficines de la UPC i ni totes les hores d’entrenament serviran per poder participar en la Universíada 2007.


A títol personal, expressar des de la modèstia d'aquestes línies el meu recolzament cap a la nostra companya, així com l'estat d'indignació quan vaig conèixer la noticia. El que hauria d'haver estat un esglaó més en la carrera esportiva de la millor judoka de Catalunya s'ha convertit, pel simple error/omisió d'una persona, en una desgraciat incident del qual es fa dificil valorar quines conseqüències de futur pot tenir. En un moment en que observem com diversos talents del judo català marxen lluny de casa per entrenar més seriosament i amb més garanties, sembla mentida com encara es poden donar situacions com aquesta. Esperem que no torni a passar i que, sobre tot, no tingui conseqüències futures.